Gordijnen

Prachtige gordijnen voor uw ramen geven een luxe en warme uitstraling. Van een luchtig in-between gordijn voor de serre tot een verduisterend gordijn voor de slaapkamer.

Of je nu mooie overgordijnen, vitrage of in-between gordijnen hebt, de gordijnen moeten mooi hangen. Het perfecte ophangsysteem voor elk gordijn hebben we in huis! Van gordijnroedes in metaal of hout tot elektrisch bedienbare gordijnrails, op maat gemaakt voor ieder interieur. 

De mogelijkheden

01

Enkele plooi gordijnen

Voor dikke, zware en gevoerde gordijnstoffen of gordijnen met een print is een enkele plooi de beste keuze. Het gordijn blijft bij een enkele plooi het soepelst hangen en de print komt duidelijker over. Ook is een enkele plooi de goedkoopste mogelijkheid omdat het de minste meters stof kost.

02

Vlinderplooi of dubbele plooi gordijnen

Een dubbele plooi of vlinderplooi zorgt voor een vollere en luxe uitstraling. Bij dunne stoffen zoals vitrage, inbetweens en ongevoerde gordijnstoffen is een dubbele plooi zeer geschikt. Bij ramen die hoger zijn dan 2 meter is een dubbele plooi aan te raden omdat het gordijn aan de onderkant dan ook mooi hangt. Met een enkele plooi krijgt het gordijn aan de onderkant teveel ruimte.

03

Driedubbele plooi gordijnen

Een driedubbele of tri-plooi geeft het gordijn veel volume en zorg voor een luxe uitstraling. Uiteraard is dit type plooi alleen geschikt voor zeer soepelvallende dunne stof. De driedubbele plooi zorgt er ook voor dat de gordijnen minder licht doorlaten. Deze plooivariant gebruikt de meeste stof dus is een wat duurdere optie. Voor dunne gordijnen in een hoge ruimte is een driedubbele plooi het advies omdat de onderkant mooi golvend valt.